Hovedretter

Hovedretter

Stegeretter

 

  1. Kalveinderlår

Rosastegt garantimørt kalvekød. Serveres med årstidens grøntsager (4 slags) , pommes gratin, grillet tomat og sauce bordelaise.

  1. Rødvinsmarineret nakkekam krydret med rosmarin

Dejlig kødfyldt svinekam. Serveres med waldorfsalat og tyttebær samt sauterede pærer og druer. 2 slags grøntsager, hvide kartofler og sauce jus.

  1. Helstegt oksefilet

Serveres med bearnaisesauce eller rødvinssauce. Cognacflamberede svampe, baconsvøbte porrer, gulerodsstænger og sauterede bønner tilsmagt med hvidløg og tomatconcasse. Pommes rissolees eller pommes gratin.

  1. Glaseret skinke

Saftig saltet og røget skinke. Anrettes med ærter francaise, blomkål og gulerødder. Sauce portvin og pommes a la creme.

  1. Farseret oksemørbrad

Rosastegt oksemørbarad krydret med basilikum. Farseret med sauteret spinat og pimang (peberfruger). Serveres med bagekartofler, sæsonens grøntsager og flødelegeret svampesauce.

  1. Kalvesteg stegt som vildt

Serveres med waldorfsalat, tyttebær, årstidens grøntsager og pommes a la creme.

  1. Tyndsteg af okse

Serveres med bordekaisesauce, bagt kartoffel, grillet tomat og grøntsagsragout.

  1. Kalkunbryst

Saftigt lyst kalkunbryst med orangesauce. Serveres med pommes gaufrettes, springløg, minimajs blomkaål og sauterede cherrytomater. Pyntes med appelsinskiver.

  1. Svinemørbrad med flødepaprikasauce

Bøffer serveret med dejlig, kraftig sauce. Sauterede tomater og svampe som garniture. Hvide kartofler eller pommes frites. Pyntes med stegt bacon og dagens salat.

  1. Helstegt oksehøjreb med grøntsager

Serveres med grøntsagsragout, dampede grøntsager, pommes hasselbach og sauce bearnaise.

  1. Oksemørbrad Wellington

Oksemørbrad indbagt i butterdej. Serveres med årstidens grøntsager, pommes hasselbach og sauce bearnaise.

  1. Gammeldags oksesteg

Serveres med glaserede løg, tomat of flødepeberrod, hvide kartofler og skysauce.

  1. Svinekam med rødkål

Serveres med ½ æble med gele, brune og hvide kartofler

  1. Svinekam stegt som vildt

Serveres med tyttebær, surt, waldorfsalat og vildtsauce.

  1. Farseret kalkun

Serveres med sprøde grøntsager, smørristede kartofler og waldorfsalat.

  1. Kalvefilet stegt som vildt

Serveres med brune og hvide kartofler, sødt, surt og waldorfsalat.

  1. Dyreryg med waldorfsalat

Serveres med æbler med gele, brune og hvide kartofler og vildtflødesauce.

 

Kartoffel-ordbog

Pommes hasselbach

 

Trekvart gennemskårne og smørbagte kartofler

 

 

Pommes gaufrettes

 

Friturestegte panerede kartofler

 

 

 

Pommes a la creme

 

Flødekogte kartofler

 

 

 

 

 

Pommes gratin

 

Flødebagte kartofler

 

 

 

 

 

Pommes rissolees

 

Små smørstegte kartofler

 

 

 

 

Pommes Anna

 

Tårn af tynde kartoffelskiver bagt med løg og muskat

 

 

 

 

 

 

Essens-diner | Bjerringbrovej 112 | 2610 Rødovre | Telefon: 28 58 94 19 | essens@essens-diner.dk | CVR 27859747